woensdag 1 februari 2017

FOODCONFESSION #13






het is weer de eerste van de maand
en ik heb weer een nieuwe foodconfession
die rare gewoontes die ik verzamel
dat doe ik alleen maar om een illustratie te maken
want wat is er nou leuker om te tekenen
dan 
alles wat met eten te maken heeft

FOODCONFESSION #13
Pure chocolade luste ik vroeger niet omdat ik chocolade het liefste laat smelten in mijn mond. En dat is bij pure chocolade heel vies vind ik. Maar uit de koelkast en/of er lekker op crunchen vind ik wel heel lekker heb ik ontdekt. Ook dat dunne laagje op de negerzoen vind ik wel heel lekker en het zit ook om mijn favoriete sinterklaassnoep, dat zijn die chocoladekikkers en -muizen. Je hebt ook marsepijn met pure chocolade erom, die is ook lekker! Van echt alleen pure chocolade zonder vulling ofzo kan ik niet zo veel eten. Een of twee stukjes is genoeg. Terwijl ik bij andere soorten geen rem heb!


op mijn blog vind je ook
al mijn andere foodconfessions met illustraties
hieronder nog een keer de hele lijst van 12 tot en met 1
wil je de illustraties ook zien?
klik dan op de volgende link


FOODCONFESSION #12
Als een zak leeg is (meestal bij chips) dan maak ik er vaak een strikje van. Eerst rol je de zak op en daarna leg je er een knoop in waardoor er vanzelf een strikkie ontstaat. Mijn vader deed dit vroeger al, daar heb ik het van overgenomen.

FOODCONFESSION #11
Een rare tik is dat ik liever eerst naar de wc wil voor het eten. Ook als ik pas nog ben geweest of helemaal niet hoef. Dan pers ik er nog een druppeltje uit, maar het idee dat ik later misschien tijdens het eten moet vind ik vervelend!

FOODCONFESSION #10
Ik eet meer saus dan patat. Omdat ik zoveel saus wil en het liefste appelmoes met mayo bij de patat eet, heb ik nu de minst vette mayo uitgekozen uit het vak. En die blijkt net zo lekker voor mij! (Jordi is het daar niet mee eens.)

FOODCONFESSION #9
Soms sabbel ik op snoep en heb ik een afspraak met mezelf dat ik niet mag kauwen.
Als ik dan per ongeluk toch ga kauwen is het bijna onmogenlijk op het zuurtje dat ik daarna pak weer te zuigen, het kauwmechanisme is dan in werking gezet en ik kan niet meer terug naar de sabbelfase, dat vind ik zo gek!

FOODCONFESSION #8
Heb ik een zak zuurtjes, dan haal ik de gebroken zuurtjes en de kleine stukjes eruit (gooi ik weg of eet ik op). Ik kan er niet tegen dat alles vervolgens aan elkaar plakt! Ook  baal ik als er luchtbellen inzitten. Vooral als daardoor in mijn mond aan de binnenkant alles hele kapot gaat ervan!

FOODCONFESSION #7
Als ik stophoest eet wil ik altijd twee tegelijk met de letters naar elkaar toe. Want als je het een tijdje in je mond hebt dan brokkelt het bij de letters af, in het midden dus. Dat zuig je dan tussen de snoepjes weg! Dat is zoooo lekker! Ik hou van stophoest!

FOODCONFESSION #6
Van gekleurde snoepjes als M&M's eet ik vaak per kleur op. Of ik wil van elke kleur evenveel hebben liggen. Dus moet ik eerst de rest opeten. Ook eet ik snoepjes het liefst per twee of drie stuks (want 1 voor 1 heb ik geen geduld voor) en dan maak ik vast groepjes van twee of drie snoepjes. En als ik niet alles op eet dan hou ik het liefste een aantal over dat je kan delen door twee of drie... Voor de volgende keer scheelt dat weer sorteerwerk, haha! Soms wordt ik hier ook helemaal GEK van, zoals laatst met mijn jellybeans (zoveel kleuren!) dat ik gewoon elke keer een handje neem (niet uitzoeken!). Vervolgens ga ik dat handje weer sorteren... Grrrrrrrrrrr

FOODCONFESSION #5
Ook lust ik niet graag koude chococomelk en andere koude chocodingen, zoals vla en pudding in die smaak. Zelfs geen chocoladeijs! Wel lust ik koude chocolade, dus chocolade uit de koelkast, al heb ik het liever op kamertemperatuur. Maar een uitzondering is pure chocolade! Vooral hagelslag kraakt zo lekker als het net uit de ijskast komt. Een witte bakkersbol met koude boter en koude pure hagelslag. Hoort op mijn lijstje met favorieten!

FOODCONFESSION #4
Koude of afgekoelde satésaus vind ik vies, terwijl ik ik heel erg hou van satésaus.
Bij de BBQ is dat helemaal niet handig, de eerste stukken vlees met sate zijn dus het lekkerste! Lauwe sate is nog oke, maar bijvoorbeeld van die smeersels met sate voor op toosjes... Daarvan gruwel ik!

FOODCONFESSION #3
Snoeptomaatjes eet ik op een gekke manier. Ik bijt een klein stukje af, zuig hem daarna leeg en eet daarna de rest op! Zo vind ik het heel lekker! maar eigenlijk heb ik bij kleine tomaatjes hetzelfde gevoel als bij de rozijnen... Dat wanneer ik ze in een keer opeet ze openspatten in mijn mond als een insekt...

FOODCONFESSION #2
Natte rozijnen, maar ook droge rozijnen in een nat gerecht vind ik heeeeeeel vies.Het meest vies vind ik krentenbollen waarbij de krenten openspatten als je er op bijt, bah! Droge rozijnen los eten vind ik wel heel lekker! Maar dan ook weer niet in de muesli als er kwark of andere zuivel bij komt. Verder lust ik het wel in koekjes en muslirepen. Van gewelde rozijnen gruwel ik!

FOODCONFESSION #1
Als ik pinda's eet dan wil ik het liefste de helen, want halven zijn echt minder lekker! Slaat nergens op dat de vorm zo belangrijk is, de smaak is eigenlijk hetzelfde.


k bye


ʕ •ᴥ• ʔ
ILLUSTRATIES EN TEKST
marijke van den berg


 
⋱ ⋮ ⋰
⋯ ❤ ⋯
⋰ ⋮ ⋱




XOXO (¨`·.·´¨) arijke ¤´¨)
      `·.¸.·´        ¸.·´ ¸.·*´¨) 
                  ( ¸.·´  ¸.·´ ¸.·*´¨)                      
                        ( ¸.·´  ¸.·´
www.mtwvdb.nl                  (¸..··¤~•.¸¸.•´¯`•. .•´¯`•.¸¸.• ♪
MTW (¨`·.·´¨)  
VDB  `·.¸(¨`·.·´¨)
          `·.¸.·´