dinsdag 25 januari 2011

GAT IN OZONLAAG WAS ER ALTIJD AL?

Laatst las ik een bericht en het zette me toch wel even aan het denken.
ozon copy

"In de jaren '80 was de wereld in de ban van het 'gat in de ozonlaag'. Boven de Zuidpool was een enorm gat geconstateerd in de beschermende laag ozon die de gevaarlijkste kosmische straling tegenhoudt. De paniek leidde tot het vervangen van alle koelkasten in de wereld omdat het gat zou worden veroorzaakt door het in de oude ijskasten gebruikte gas freon. Ook de producenten van zonnecrèmes zagen een stevige toename in de omzet omdat het licht van de zon na al die miljoenen jaren ineens schadelijk zou zijn. Een enorme toename van ziektes gerelateerd aan een gebrek aan vitamine D waren het gevolg.
De volksverlakkerij rond het gat in de ozonlaag was slechts
een opwarmertje voor de 'Opwarming van de Aarde'
Uiteindelijk bleek het een goed gepland stukje volksverlakkerij te zijn. Het gat in de ozonlaag is er namelijk altijd geweest, en is er ook nu nog steeds. Daarover werd en wordt met geen woord gerept. Een en ander had vooral te maken met het aflopende patent op de drijfgassen in onze ijskasten en de patenthouders zochten naar nieuwe manieren om aan geld te komen.Het hele spel van frauduleuze wetenschappers, medeplichtige media en corrupte cq. onwetende politici was de ideale testcase voor de enorme volksverlakkerij rond de opwarming van de Aarde door de CO2 die de mens produceert.
ozon spuitb copy
Illustraties: MTWVDB (Marijke van den Berg)

2 opmerkingen:

  1. Ach jaaa we worden al heel lang voor de gek gehouden door de grote bedrijven die het voor het zeggen hebben met hun pionnetjes in De Haag die ons een rad voor de ogen draaien maar wel leuk stukje Marijkie en N A T U U R L IJ K haha leuk met de tekeninkjes weer uit jouw hand(en) ! grtzssWW.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks! Ik probeer elke week een plaatje te tekenen! Of twee. Zo kan ik lekker oefenen met tekenen bij teksten en met verschillende stijlen enzo : D

    BeantwoordenVerwijderen

♡♡♡♡♡♡♡